Geam Termopan

Geam Termopan componenta importanta a ferestrelor moderne, constituind cea mai mare parte a suprafetei ferestrelor. Cu ajutorul sticlei, pastram caldura in interior si tinem frigul la distanta. Cu vitrajele speciale evitati pierderile de energie, reduceti costurile cu incalzirea si contribuiti activ la protectia mediului.
In plus, Geamul termoizolant va protejeaza si de zgomot si de vizitatorii nepoftiti. Diferitele tipuri de sticla se pot combina in functie de dorintele fiecăruia pentru a forma un geam multi-functional. Acest geam reuneste avantajele de izolare termica, protectie fonica, geam decorativ si imbunatatire a sigurantei si securitatii.

Geam Termopan - Izolare Termica

Izolarea termica se obtine prin sigilarea a doua foi de geam separate de o bagheta din aluminiu de diferite grosimi. Bagheta de aluminiu este prevazuta cu mici performatii catre interior continand silicagel. Silicagelul absoarbe umiditatea la o capacita mare. Cele doua etape ale sigilarii se fac prin sigilarea cu Butil a primei foi de geam termopan de bagheta. Sigilarea cu Tiokol care etanseaza perfect cele doua foi de geam termopan avand o mare rezistenta in timp.
Geamul TermoIzolant poate contine intre cele doua foi de geam termopan gaz Argon. Argonul imbunatateste considerabil coeficientul termic si piederiile de energie care se pot produce in mod normal intre cele doua foi de geam termopan.

Izolare fonica

Geamul Termopan are nivel ridicat de protectie fonica actioneaza ca o bariera pentru sunet si inlatura efectele nocive ale zgomotelor urbane atat de deranjante, in special in blocurile sau casele situate langa strazi cu tafic intens.

Siguranta

Pentru un plus de securitate la ferestrele dumneavoastra, puteti opta pentru un geam anti-efractie.Acesta este realizat prin asocierea a doua sau mai multe foi de geam termopan unite prin unul sau mai multe filme din plastic. La momentul spargerii sau impactului, aceste filme retin fragmentele de sticla,astfel geamul termopan protejandu-va locuinta in cazul patrunderii unor intrusi sau va fereste in cazul in care aceasta este sparta accidental sa nu va raniti.

Izolare Termica

Avand in vedere cresterea continua a preturilor la energie, este recomandabil ca la achizitionarea de ferestre noi sa aveti in vedere proprietati optime de izolare termica si un coeficient termic bun. In acest sens, un rol foarte important revine tipului de sticla, pentru ca aceasta reprezinta o parte mare din suprafata totala a ferestrei.

Geam Termopan - Duplex

Acest tip de sticla confera un grad mare de siguranta atat la incercarile de efractie cat si la protejarea vitrinelor, bancilor, salilor de sport, demisolurilor si locuintelor aflate la parter.
Este obtinut prin suprapunerea a doua sau mai multe foi de sticla intre care se aplica rasini transparente. La soc efectul este de fisurare insa nu se gaureste sau sparge.
Geamul de securitate calit a fost supus unui tratament termic care ii induce o crestere a rezistentei. In genere, este de 5 ori mai rezistent decat un geam normal. De exemplu, o foaie de geam calit de 8mm grosime poate rezista unui impact cu o bila de otel de 0.5 kg aruncata de la 2 metri. Daca sticla se sparge, se sparge in conditii de siguranta, in mii de bucati de sticla cu margini netaioase.
Geamul stratificat ( duplex ) este realizat prin asocierea ( lipirea ) a doua foi de sticla. Cele doua foi de sticla sunt prinse impreuna de unul sau mai multe filme din plastic. La momentul spargerii sau impactului, aceste filme retin foile de geam. Geamul se sparge in bucati, dar ramane atasat filamentului de protectie.

Geam Termopan - Tripan

Pentru un geam termopan se folosesc doua foi de sticla, in timp ce pentru un geam tripan trei foi de sticla. Foarte importante sunt insa distantele dintre foi si gazul introdus.
Avantajul unui geam tripan este, pe de o parte, ca se pot monta mai multe foi cu emisivitate redusa pentru a compensa pierderea de caldura datorata spatiului mai mic dintre foile de geam, pe de alta parte, ca se obtine o izolare fonica superioara. Cele mai bune rezultate pentru un geam tripan se obtin cu grosimea totala de 44 mm.
Grosimea foilor de sticla este variabila (de regula intre 4 – 6 mm), ca si distanta dintre ele (12 – 20 mm), eficacitatea geamului crescand direct proportional cu acestea. Ca si in cazul geamului termopan, intre cele doua spatii dintre foile de sticla se poate introduce un gaz rar precum argonul.
Pe langa scaderea facturilor la energie, tripanul are avantajul de a fi un bun izolator fonic, zgomotul poate fi redus cu aproape 29 de decibeli.
Geamul tripan este cea mai buna solutie datorita reducerii condensului, economiei de energiei si cresterii confortului. Fibra de sticla superioara compenseaza problema greutatii. Reduce consumul de energie cu pana la 60%. Confortul termic este mai bun datorita reducerii transferului de radiati cu 80%.
Noile locuinte sau cladiri de birouri folosesc suprafete tot mai mari din geam. Acest lucru duce la o scadere a temperaturii in sezonul rece. Acest lucru este neconfortabil pentru tansferul natural si radiatii. In aceste cazuri, solutia cea mai buna este folosirea tripanului.

Strat Low-E

Low-E vine de la Low-Emissivity (emisivitate redusa). In procesul de fabricatie al geamului termopan cu control solar acest invelis se aplică pe foaia de sticla sub forma unui strat foarte subtire de oxid metalic. Sticla cu invelis Low-E permite patrunderea razelor scurte si reflecta razele infrarosii. Astfel, valoarea Uq a unui geam simplu este redusă la jumatate.

Geam Termopan 4 SEASONS / 4 ANOTIMPURI / CONTROL SOLAR

  • Reducerea considerabila a costurilor de incalzire
  • Fara zone reci in apropierea vitrajului
  • Fara condens pe geamul interior
  • Realizarea de vitraje de mari dimensiuni, pastrand caracteristicile optime de izolare termica
  • Relatia optima intre transmisia luminoasa si cea energetica garanteaza transparenta ridicata combinata cu protectie solara eficienta
  • Aspect neutru
  • Se poate asocia cu alte tipuri de sticla pentru a integra si alte functiuni: de protectie fonica, de imbunatatire a sigurantei si securitatii, de decor.
  • Contribuiti activ la protectia mediului prin reducerea emisiilor de CO2

Primavara

Cu geamul termoizolant 4 Seasson sau pe scurt 4S capriciile vremii nu mai conteaza. In aceasta perioada a anului, vitrajele izolante care au geamul termopan 4S / 4S II asigura un doar confort sporti ci si elimana efecte asteniei de primavara – izolatia termica asigura temperatura ideala indiferent de schimbarile vremii.

Vara

Datorita functiei sale de control solar, geamul termoizolant 4S / 4S II reflecta de doua ori mai multa energie solara decat un vitraj dublu obisnuit.
O temperatură ideala – confortul si racoarea sunt asigurate chiar si in zilele caniculare.
Costuri de climatizare mai mici – limitarea cantitatii de energie solara care patrunde in casa diminueaza nevoia de utilizare a aerului conditionat.

Toamna

Geamul Termoizolant 4S face tranzitia catre anotimpul rece sa devina insesisabila.
Reducerea costurilor – sunt suprimate costurile premature pentru incalzire, asigurand continuitatea confortului Dumneavoastra.

Iarna

Datorita functiei sale de control solar, geamul termoizolant 4S / 4S II reflecta de doua ori mai multa energie solara decat un vitraj dublu obisnuit.
O temperatură ideala – confortul si racoarea sunt asigurate chiar si in zilele caniculare.
Costuri de climatizare mai mici – limitarea cantitatii de energie solara care patrunde in casa diminueaza nevoia de utilizare a aerului conditionat.